Trädgårdsbelysning skapar stämning året om

29 juni, 2021 0 Av webmaster

Att skapa en härlig stämning i ditt hem och trädgård året om är inga svårigheter. Med utvalda lampor och annan belysning kan du skapa effektfulla ljuspunkter till de olika miljöerna. En bra trädgårdsbelysning ger automatiskt det lilla extra till trädgården och kan ge både hus och trädgård ett rejält lyft. Dessutom är det inte bara vackert utan kan även vara väldigt praktiskt oavsett vilken tid på året det handlar om.

Fördelarna med en vacker och väl placerad trädgårdsbelysning är flera:

  • Sätt något i rampljuset. Det kan till exempel vara en särskild växt eller en prydnad som du vill ge lite extra uppmärksamhet.
  • Synliggör altanen, uppfarten eller grusgångar. Det kan vara smart att särskilt belysa vissa punkter för att ge dig eller dina gäster enklare att hitta vägen och slippa gå på gräset.
  • Ger ett inbjudande och tryggt intryck. Oavsett om du bor eller om du ska på besök till ett hus där det finns trädgårdsbelysning kommer du med all sannolikhet tycka att det är väldigt trevligt att mötas av en inbjudande belysning istället för att mötas av ett mörker.
  • Kan mota ovälkomna gäster. Samtidigt som en trädgårdsbelysningen ger ett inbjudande intryck kan det också avskräcka vissa ovälkomna gäster. En tjuv vill till exempel röra sig där det är mörkt.

Så kan du använda din trädgårdsbelysning

Som vi redan nämnt finns det flera anledningar till att använda trädgårdsbelysning i din trädgård. Förutom att belysa vissa punkter i trädgården kan du också montera belysningen på exempelvis altanen eller på ett staket. Det är lätt att få en mysig men samtidigt en funktionell belysning på uteplatsen genom att belysa den rätt.

Eftersom marknaden för trädgårdsbelysning är så pass stor kommer du med säkerhet finna exakt vad som passar dig och ditt behov. Det finns till exempel belysning i olika färger, längder, storlekar och former. Det finns även lampor och transformatorer som går att koppla ihop till ett större system. Du finner allt från spotlights och solcellslampor till fasad- och stolparmaturer. Dessutom finner du belysning som håller en hög kvalitet med flera av de ledande varumärkena på marknaden.