Anlita företag för köksrenovering i Stockholm

24 juli, 2021 0 Av webmaster

En köksrenovering kan vara ett roligt projekt – inte minst med tanke på resultatet. Köket är trots allt hemmets hjärta i både små och stora bostäder men att renovera helt på egen hand kan vara både svårt och tidskrävande. Det finns gott om hjälp att få för den som är sugen på köksrenovering i Stockholm – läs mer här.

Företag som erbjuder helhetslösningar för köksrenovering i Stockholm

En köksrenovering är oftast mer än att bara byta stommar och luckor. Ofta byter man golv och fixar väggarna i samma veva och vill man ha en ny planlösning i köket kan man behöva dra om både avlopp och el. Det kan minst sagt bli ett ganska omfattande projekt och i Stockholm finns flera företag som erbjuder helhetslösningar just när det kommer till köksrenovering.

Det innebär i praktiken att det är ett och samma företag som ansvarar och sköter varje moment – alltifrån att riva ut det gamla köket till att lägga nytt golv och utföra installationer. På så vis kan man också få en bra bild av vad det hela kommer att kosta eftersom man kan be om en offert för rubbet.

Olika hantverkare för olika moment

Ett annat alternativ för den som ska genomföra en köksrenovering är att själv kolla upp och anlita dom hantverkare man tror sig behöva i samband med projektet. I Stockholm finns gott om både snickare, målare, elektriker och så vidare och fördelen med detta är väl att man skulle kunna komma undan lite billigare men det finns också en risk att projektet blir mer långdraget.

Dessutom behöver man lägga ner en del tid på att kolla upp och höra av sig till olika hantverkare men det är absolut ett alternativ.

Renovera helt eller delvis på egen hand

För den som känner sig sugen på att själv vara delaktig och göra en del jobb vid sin köksrenovering men som kanske inte har kunskap att göra allt kan man ta hjälp med bara vissa moment.

Genom att till exempel riva ut det gamla köket sparar man in en hel del pengar som annars hade gått till arbetskostnader. Skruva ihop stommar är ett annat exempel på sådant som många väljer att göra själv, samt även följande:

  • Måla/tapetsera
  • Lägga golv

Vid en köksrenovering i Stockholm finns alltså alla möjligheter och många olika alternativ och ett bra tips är att fundera på fördelar och nackdelar med samtliga innan man beslutar sig för en plan.