Vad påverkar priset på kontorshotell i Stockholm

28 augusti, 2022 0 Av webmaster

Det går att hyra plats på kontorshotell i Stockholm för en dryg tusenlapp – eller närmare 10 000 kronor. Det finns ett flertal faktorer som avgör hur mycket som behöver betalas.

Öppen plats är billigare än kontor

Det som primärt avgör priset är hur kontorsplatsen är utformad. Generellt erbjuds tre olika nivåer:

  • Öppen plats
    Ett kontorshotell med öppen arbetsplats erbjuder en stor öppen yta med bord, stolar och avskärmningar. De som kommer hit sätter sig på en ledig plats och kopplar upp sig på Wifi. Det går alltså inte att förvänta sig få samma plats dag från dag och det är inte heller möjligt att lämna sina saker över natten.
  • Fast plats – i öppet landskap
    Nästa steg är att företagaren har samma plats dag efter dag. Detta i ett öppet kontorslandskap där många andra företagare även jobbar. Däremot finns ingen kontorsdörr att stänga för att kunna arbeta helt ostört.
  • Eget kontor
    Det mest privata är att hyra ett eget kontor. Bra alternativ för den som vill förvara pärmar och annat på plats samt kunna låsa dörren.

Storleken är avgörande

Oavsett kontorshotell avgörs priset även av storleken på arbetsplatsen där personen kan sitta och arbeta. För vissa är detta extra viktigt för att kunna få arbetsro medan det för andra går bra att sitta tätt tillsammans med andra.

Kontorshotell i centrala Stockholm är dyrast

Även läge är avgörande. Som med bostäder och lokaler är hyrorna dyrast på kontorshotell som ligger mycket centralt i Stockholm. Drottninggatan och närhet till Stockholm Central är extra eftertraktat utifrån flera faktorer. Detta både av de som reser mycket samt de som pendlar till jobbet och vill hålla nere restiden till jobbet.

Tjänster och service kan ingå

Förr var kontorshotell ett homogent begrepp som innebar att företagare kunde hyra ett kontor i en större fastighet. Idag är det ett betydligt bredare begrepp. Det kan lika gärna vara en stor öppen lokal med soffor, arbetsplatser, pingisbord och TV-spelshörna. Dessutom med en kontorsvärd som kokar kaffe, ser till att allt fungerar och servar de som jobbar i lokalen. Frågan är bara vilken service som önskas och hur mycket företagare är beredd att betala för denna service.

Många olika platser

Det finns företag som har kontorshotell på flera olika platser i Stockholm. De som löser abonnemang hos dessa kan därmed välja arbetsplats utifrån var i staden man befinner sig.