Cykelställ med tak underlättar pendling i regn

Cykelställ med tak underlättar pendling i regn

30 december, 2022 Av Av Sam Berg

Vissa dagar regnar det helt enkelt mer än andra – detta är någonting som vi måste acceptera. Som alla cyklister vet kan det vara väldigt frustrerande och jobbigt att cykla i regn, inte minst om du ska cykla en längre sträcka. Därför kan det kännas skönt att kunna parkera din cykel i ett cykelställ med tak när du väl anländer till din destination. På så vis slipper du nämligen delvis montera ner din cykel för att skydda denna från regnet.

Cykelställ med tak är värdefulla för pendlare när regnet öser ner

I en tid då allt fler pendlar till jobbet via cykel finns det en stigande efterfrågan på cykelställ med tak i offentliga miljöer. För det är långt ifrån trevligt att behöva ställa av cykeln under bar himmel när regnet öser ner. Detta alldeles oavsett om du har med dig en plastpåse att täcka över sadeln med eller ej.

Men så länge som det finns bra parkeringsmöjligheter för cyklister behöver du inte ångra att du inte valde att jobba hemma just denna dag. Då behöver du nämligen inte förbereda dig fullt lika mycket för att pendla i regnet. Dessutom kan du känna dig trygg med att alltid kunna cykla till jobbet, oavsett hur vädret ser ut för dagen.

Läs vidare så berättar vi mer!

Så kan du fortsätta pendla via cykel även när det regnar

Om du vill kunna fortsätta pendla via cykel även när det regnar bör du tänka på att:

  • Ta väl hand om din cykel. På sommarhalvåret är vädret allt som oftast väldigt snällt mot din cykel. Men på senhösten och vintern kan det vara lite mer utmanande att pendla till jobbet via cykel. Då är plötsligt nederbörden ett stort och reellt problem som du måste kunna hantera. Till exempel kommer du behöva ta väl hand om din cykel för att den inte sakta men säkert ska förstöras i regnet.
  • Leta reda på ett cykelställ med tak. Om du har möjlighet bör du försöka hitta någonstans där du kan ställa av din cykel under tak. På så vis slipper du försöka täcka över den med hjälp av plastkassar eller liknande för att skydda den från regnet.