Så flyttpackar du för en smidig flytt

5 maj, 2020 0 Av webmaster

Om det är så att du ska flytta så är det ett måste att flyttpacka. Det oavsett om du anlitar flyttfirma i Borlänge eller ber vänner om hjälp. Flyttpackningen är ofta det som tar allra längst tid. Men det finns en del knep du kan ta till så att packandet blir enklare. Det gör även att själva flytten blir mycket smidigare. Ett bra tips är att före du packar ser till att rensa ut inför flytten. Du kan slänga eller sälja saker du inte längre behöver. Det gör att det blir mindre att packa ner, transportera och packa upp.

Använd dig av flyttkartonger

När du packar är det smart att använda dig av identiska flyttkartonger. Då är det enklare att transportera dem, då de ofta går att stapla på varandra. Det spelar ingen roll om du vill anlita en bra flyttfirma i Borlänge eller använder vänner som bärhjälp. Likadana kartonger är enklare för alla att bära och transportera. Se bara till så att du inte packar allt för tungt i varje kartong. Se även till att märka upp alla kartonger, med innehåll eller efter vilket rum de ska till i din nya bostad.

Gå igenom rum för rum

Du bör prioritera vissa rum före andra när du ska packa. En del rum måste du ju använda fram till flyttdagen. I köket kan du spara en del porslin och bestick, men packa ner resten du inte använder. Slå in porslin och glas i skyddsmaterial. I vardagsrummet kan du ofta packa en hel del rätt så tidigt. Packa ner böcker, prydnader och så vidare. Sovrummet kan du också börja tidigt med genom att packa ner lakan, handdukar, kläder med mera som inte ska användas den närmaste tiden. Badrummet kan du vänta med till sist och packa sista veckan.

Packa flyttbilen

På själva flyttdagen så ska flyttbilen packas. Det oavsett om du hyr en egen eller har hjälp med flytten via flyttfirma i Borlänge. En flyttbil bör packas på rätt så att allt får plats. Börja med de största möblerna och ställ dem så att de inte skadas under transporten. Sedan fyller du på med kartongerna. Ha en separat låda med nödvändigheter samt ha koll på värdesaker och nycklar. När du är framme vid den nya bostaden och ska lasta ur, se till att utgå från märkningen på kartongerna och bär dem direkt till rätt rum.