Vad hjälper VVS-företaget dig med?

19 februari, 2020 0 Av sitebox
Vad hjälper VVS-företaget dig med?

Även om många fortfarande säger rörmokare så är den korrekta benämningen VVS-tekniker eller VVS-montör. Arbeten som hittas inom VVS är bland annat ventilation, vatten och avlopp. Som privatperson tänker man främst på VVS när badrummet ska renoveras. Men kunniga hantverkare behövs även vid andra tillfällen:

Badrum och kök

Det är främst i badrum och kök som VVS hittas. Med vatten, avlopp och värme via rör finns ofta ett flertal installationer som VVS-företagen hjälper till med. Vid vattenburen golvvärme är det dessa företag som ska anlitas. Detsamma om vattenledningarna ska dras om eller en golvbrunn flyttas. 

Installation av värmepump

Det finns inget krav på att installation av värmepump måste ske av utbildad VVS-personal. Men det är en stark rekommendation. Med tanke på kostnaden för en värmepump så är hög är installationskostnaden minimal. Då är man även säker på att allt blir helt korrekt. När det kommer till el- och rörinstallationer bör man aldrig chansa. Brandskador och vattenskador kan i annat fall skapa mycket stora kostnader. 

Rörelsesensorer

Varför ”elda för kråkorna”? Låt hantverkare se över er VVS och möjlighet att styra uppvärmningen av fastigheten utifrån behov istället för att hela tiden ha uppvärmning. Det finns kontor i Stockholm som minskat sin energiförbrukning rejält genom att ha rörelsesensorer som aktiverar och avaktiverar elementen. Värme skapas – där det behövs men inte annars. 

Välja VVS-företag?

Söker du exempelvis företag inom VVS i Stockholm finns det hundratals företag att välja på. Allt från de allra minsta enmansföretagen till de stora kedjorna. Vilken som ska anlitas beror främst på arbetets omfattning. En del större företag i Stockholm tar inte ens in arbeten från privatpersoner utan vänder sig enbart mot större arbeten hos företag och föreningar. 

  • Kontrollera erfarenhet och rykte

Börja med att kontrollera företagets erfarenhet i branschen. Det är enkelt via exempelvis Allabolag där man kan se när företaget grundades. Rykte och omdömen kan ses på Google Maps, Reco, TrustPilot och delvis även på företaget egen hemsida. 

  • Auktorisation

Det absolut viktigaste är att man väljer ett auktoriserat företag. Detta innebär att företaget både har rätt kunskap och utbildning samt uppfyller vissa specifika branschkrav för att få behålla denna auktorisation. Inför en badrumsrenovering är det exempelvis viktigt att hantverkaren är certifierad via Säker Vatten. Via dess hemsida kan man enkelt kontrollera detta.