Jämföra pris på byggnadsställningar i Uddevalla – via offertjänst

24 september, 2020 0 Av webmaster

Jämföra pris på byggnadsställningar i Uddevalla - via offertjänst

När taket ska läggas om, fönstren målas eller balkongen byggas om… För att kunna jobba enkelt och säkert på hög höjd krävs byggnadsställningar. Vad det kostar att hyra dessa varierar mellan olika företag och det finns därmed en ekonomisk fördel att jämföra priserna hos flera företag. En väg att göra detta är att använda en så kallad offerttjänst. Så här jämför du priset hos företagen i Uddevalla.

Mellanhand som sköter administrationen

Företag som driver offerttjänster agerar ”mellanhand” mellan konsumenten och företaget. De erbjuder en tjänst som bägge parter tjänar på genom att förenkla kommunikationen och jämförelsen av offerter. Som konsument betalar du aldrig något för att utnyttja prisjämförelsen. Det är istället de företag som hyr ut byggnadsställningar i Uddevalla (och i närliggande städer) som betalar för att få vara med.

Anna vill hyra byggnadsställningar i Uddevalla

Ett exempel visar tydligt fördelarna för alla parter.

Anna ska måla om tre balkonger på sin villa och behöver hyra byggnadsställningar under ca 4 veckor. För att hålla nere priset väljer hon att själv montera dem och hämtar dem med egen släpvagn. För att pressa totalkostnaden ytterligare vill hon ta in offert från 4 – 5 olika företag. Hon vänder sig därför till ett företag som erbjuder offerttjänst.

Via deras hemsida anger hon vilken slags byggnadsställningar hon önskar samt att det är i Uddevalla hon ska använda dessa. Hon anger även ungefärlig tid som de önskas hyras. Därmed all information som uthyrningsföretagen behöver för att kunna ge offert.

Hennes förfrågan går nu ut till flera olika uthyrningsföretag som alla får möjlighet att ge en offert utifrån hennes önskemål. På detta sätt slipper hon söka upp och kontakta flera olika företag och behöver bara skicka in informationen en gång.

Uthyrningsföretagen får i sin tur möjlighet att ge offerter till fler kunder tack vare denna tjänst. Därmed är tanken att de får fler kunder och därmed kan få in mer än vad det kostar att vara med.

Pressa priset genom att…

  • Montera på egen hand
  • Hämta och lämna själv
  • Jämföra priset från flera företag
  • Välja byggnadsställning efter behov – inte för avancerad
  • Vara många som hjälps åt att jobba – hålla nere hyrtiden
  • Hyr med flera i grannskapet

Att hyra ett par månader ger betydligt lägre kostnad per vecka än om hyra bara sker enstaka veckor. Kanske kan grannskapet gå ihop och hyra under en längre period tillsammans.